Tento exotický twist na tradiční štrůdl přináší lahodnou kombinaci kokosu a jablka, která osvěží vaše chuťové buňky. Ideální jako dezert nebo svačina.
Kategorie: Záviny
Ingredience:
- 1 balení listového těsta
- 3 středně velká jablka, oloupaná a nastrouhaná
- 100 g strouhaného kokosu
- 100 g cukru
- 1 lžička skořice
- 50 g rozpuštěného másla
- 1 vejce na potření
- Moučkový cukr na posypání
Postup přípravy:
- Troubu předehřejte na 180°C.
- Nastrouhaná jablka smíchejte s kokosem, cukrem a skořicí.
- Listové těsto rozválejte na pomoučené ploše.
- Na těsto rovnoměrně rozprostřete jablkovou směs.
- Těsto pečlivě zrolujte a potřete rozpuštěným máslem.
- Potřete štrůdl rozšlehaným vejcem.
- Pečte 30-35 minut, dokud není zlatohnědý.
- Nechte vychladnout a posypte moučkovým cukrem.