Prezidentská Bábovka

Prezidentská bábovka je bohatý, vláčný a aromatický dezert, který kombinuje klasické ingredience s puncem luxusu. Ideální pro slavnostní příležitosti nebo jako nedělní pochoutka.

Recipe Photo

Kategorie: Bábovky

Editace receptu

Ingredience:

  • 250 g másla
  • 200 g cukru krupice
  • 4 velká vejce
  • 350 g hladké mouky
  • 1 prášek do pečiva
  • 100 ml mléka
  • Kůra z jednoho citronu
  • 2 lžíce kakaa
  • 100 g tmavé čokolády
  • 50 g rozinek
  • 50 ml rumu
  • 50 g sekaných ořechů (volitelné)

Postup přípravy:

  1. Rozinky namočte do rumu a nechte je odstát.
  2. Předehřejte troubu na 180°C a vymažte formu na bábovku.
  3. Vyšlehejte máslo s cukrem do pěny, postupně přidávejte vejce.
  4. Přidejte prosátou mouku smíchanou s práškem do pečiva, střídavě s mlékem.
  5. Do poloviny těsta přidejte citronovou kůru, do druhé poloviny kakao a rozpuštěnou čokoládu.
  6. Do formy vlijte nejprve světlé těsto, pak tmavé a posypejte ořechy a rumové rozinky.
  7. Pečte 45-50 minut nebo dokud není bábovka propečená.
  8. Nechte vychladnout a podávejte.

Chybí identifikátor receptu.