Prezidentská bábovka je bohatý, vláčný a aromatický dezert, který kombinuje klasické ingredience s puncem luxusu. Ideální pro slavnostní příležitosti nebo jako nedělní pochoutka.
Kategorie: Bábovky
Ingredience:
- 250 g másla
- 200 g cukru krupice
- 4 velká vejce
- 350 g hladké mouky
- 1 prášek do pečiva
- 100 ml mléka
- Kůra z jednoho citronu
- 2 lžíce kakaa
- 100 g tmavé čokolády
- 50 g rozinek
- 50 ml rumu
- 50 g sekaných ořechů (volitelné)
Postup přípravy:
- Rozinky namočte do rumu a nechte je odstát.
- Předehřejte troubu na 180°C a vymažte formu na bábovku.
- Vyšlehejte máslo s cukrem do pěny, postupně přidávejte vejce.
- Přidejte prosátou mouku smíchanou s práškem do pečiva, střídavě s mlékem.
- Do poloviny těsta přidejte citronovou kůru, do druhé poloviny kakao a rozpuštěnou čokoládu.
- Do formy vlijte nejprve světlé těsto, pak tmavé a posypejte ořechy a rumové rozinky.
- Pečte 45-50 minut nebo dokud není bábovka propečená.
- Nechte vychladnout a podávejte.
Chybí identifikátor receptu.